Inici Actualitat Tot a punt: Campionat Catalunya de Xous 2016 a Vic
 

Tot a punt: Campionat Catalunya de Xous 2016 a Vic

28/01/2016

l Campionat de Catalunya de grups Xou és el més important que es fa a nivell estatal i europeu per la seva qualitat amb la participació d'equips d'alt nivell mundial: CPA Olot, CPA El Masnou, CPA Sant Celoni, Reus Deportiu, CPA L'Aldea, CPA Girona, Fundació Vilanova, entre altres i per la quantitat d'equips (64) i d'esportistes (700) vinguts d'arreu de Catalunya.


 Aquest campionat també té una gran capacitat de convocatòria de públic. Hi assistiran entre 5000 i 6000 espectadors durant els dos dies de campionat. Aquesta xifra el situa entre els campionats oficials de pista amb més afluència de públic a Catalunya.


Enguany, fa 16 anys que es va donar el tret de sortida d'aquesta modalitat al nostre país. Fou al pavelló del Garraf Vilanova i la Geltrú en un torneig d'exhibició. Des d'aleshores fins a l'actualitat els grups xou han crescut de manera significativa arreu i han convertit Catalunya en un país de referència d'aquesta modalitat a nivell internacional. El CPA Olot ha estat 9 vegades campió d'Europa i del Món i s'ha convertit en l'equip que més títols ha obtingut per a l'esport català a nivell internacional.


El xou és un autèntic espectacle de patinatge, plasticitat, creativitat, expressivitat, coordinació, vestuari, música, coreografia i escenografia. Després de les brillants actuacions que hem pogut presenciar en els campionats territorials, el Català de grups a Vic es presenta amb un cartell de participants espectacular.

Tots els aficionats al patinatge artístic tenen l'oportunitat de veure el bo i millor del patinatge artístic català.

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE XOUS


Dies: 30 i 31 de gener del 2016

Lloc: Pavelló Castell d'en Planes (Gurb- Vic)

Organitza: FCP, CP Osona i Ajuntament de Vic

Equips: Quartets (16 equips), Juvenils (17 equips), Petits (20 equips), Grans (11 equips).

Accions del document